User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Prayer Advice - 07/07/2019 - 00:00

God vinden in de wildernis

De wildernis is een sterk beeld. Er zijn veel verschillende manieren om je een wildernis voor te stellen. Het zou ons aan de ene kant kunnen herinneren aan wandelen op het platteland of op de grote open vlakten, met dieren die om ons heen rondrennen in de zon of in de regen. Het zou ons kunnen herinneren aan de stilte van de vele kronkelende wegen die niet naar een bepaalde plaats lijken te leiden, waardoor we tijd hebben om na te denken en te bidden. Dit is een positieve ervaring van het in de wildernis zijn. De wildernis kan echter ook een plaats van verlatenheid voor ons zijn. Het kan een innerlijk landschap zijn van zorgen, problemen, zonden en waargenomen afstand tot God. In de wildernis zijn, kan ongemakkelijk zijn, of erger.

Het lijkt erop dat het onze taak is om het met onszelf vol te houden in die wildernis. Tijden doorbrengen in de wildernis is een onvermijdelijk onderdeel van het verhaal van het leven.

We zien dit in de evangeliën wanneer Jezus de wildernis ingedreven wordt. We horen echter dat de wildernis niet het einde van zijn reis was. Hij kwam uit die wildernis tevoorschijn aan de overkant. En het was niet alleen dat – Hij groeide ook in de wildernis: Hij leerde iets over zijn leven en zijn missie. Er wordt ons verteld dat Hij naar buiten kwam vervuld met de Geest van God.

Het tevoorschijn komen uit de wildernis voelt als een ver vooruitzicht als we er middenin staan. Onze opkomst is echter even onvermijdelijk als het opgaan van de zon bij het aanbreken van een nieuwe dag. We worden uitgenodigd erop te vertrouwen dat God met ons is in de woestijn en dat we eruit zullen opduiken met dieper inzicht over onszelf, de wereld en onze plaats daarin. We hoeven ons geen zorgen te maken of te wanhopen; het is immers God die uiteindelijk alle wegen uit de wildernis rechtmaakt.

Verkort overgenomen uit: Deeper into the Mess: Praying through Tough Times

Meer Gewijde Ruimte

Reflecting

Verbonden

Een gebedswebsite van de jezuïeten