User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

We nodigen je uit om in je dag een "Gewijde Ruimte" in te bouwen: tien minuten om hier en nu te bidden, terwijl je zit voor je computer, begeleid via het scherm met enkele verzen gekozen uit de Bijbellezingen van de dag.

Begin uw gebed »

Iets om deze week over na te denken en te bidden

Angst is de juiste reactie op wat we niet kunnen begrijpen en wat ons overweldigt. Onze natuurlijke neiging is om de wereld te besturen door het onder te verdelen in kleine stukjes die onze geest kan bevatten. Wat niet in ons beeld van de wereld past, is beangstigend voor ons. In de antieke wereld was dat het rijk van de goden; voor de moderne geest is dat het Onbekende.

De begroeting van de twee Maria’s door Jezus roept echter een ander soort angst op – een angst die samengaat met ‘grote vreugde’, alsof zij alleen wordt begrensd door de angst dat zij niet kan standhouden. Het is de angst van de persoon die smoorverliefd is, met alleen de angst dat zijn of haar vreugde onmogelijk kan blijven bestaan; of van de persoon die zojuist de loterij heeft gewonnen en die vreest dat het een vergissing is. Deze angst-in-vreugde overvalt hen, zelfs nu ze midden in een groot verdriet staan en verrast hen met zijn spontane kracht. Hij van wie ze dachten dat Hij dood was, is levend. Als Christus leeft, waar zouden ze dan bang voor moeten zijn?

Verkort overgenomen uit The Ignatian Workout for Lent

Meer Gewijde Ruimte

Reflecting

Verbonden

Een gebedswebsite van de jezuïeten