User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

We nodigen je uit om in je dag een "Gewijde Ruimte" in te bouwen: tien minuten om hier en nu te bidden, terwijl je zit voor je computer, begeleid via het scherm met enkele verzen gekozen uit de Bijbellezingen van de dag.

Begin uw gebed »

Iets om deze week over na te denken en te bidden

God vinden van binnen

De meest troostende gedachte is dat God altijd bij ons is, zelfs op moeilijke of rommelige momenten in ons leven. Deze liefdevolle God die ons geschapen heeft, heeft een manier voor ons voorzien om te communiceren door ons af te stemmen op ons innerlijk leven. Dit leven bestaat uit gevoelens en emoties, de grondstof van de bewegingen die God in ons opwekt. Door bezinning en contemplatie kunnen wij leren hoe wij Gods wil kunnen vinden en hoe wij daaraan kunnen meewerken. We moeten vaak onze gehechtheden en ons gevoel van controle loslaten om God te vinden. Het andere echt goede nieuws is dat God ons altijd een nieuwe kans of gelegenheid biedt. Zoals Paulus zei: “Niets kan ons scheiden van de liefde van God.” Er is altijd een weg terug naar huis. We hoeven geen grote wonderen of spectaculaire momenten te verwachten. In plaats daarvan zijn er concrete manieren van leven, bidden en reflecteren op onze ervaringen die ons in staat stellen God dagelijks te ontdekken.

Overgenomen uit Discover God Daily: Seven life-changing moments from the journey of Saint Ignatius door Brendan McManus SJ and Jim Deeds (p. 95–96)

Meer Gewijde Ruimte

Reflecting

Verbonden

Een gebedswebsite van de jezuïeten